Krijgt de Apple Watch slimme horlogebandjes?

Apple-Watch-Horlogebandjes
Een tot nu toe onaangekondigde poort op de Apple Watch zou aantonen dat de smartwatch slimme horlogebandjes ondersteunt, die voor extra functies kunnen zorgen.

Volgens de website Techcrunch zit er een poort verborgen op de plek waar je de verwisselbare horlogebandjes in kunt klikken. Ook 9to5Mac bevestigt dit gerucht, maar geeft wel aan dat deze poort alleen op de testversie voor ontwikkelaars gevonden is.

Pebble Time Steel
De poort is te vergelijken met de nieuwe smartwatch van Pebble, de Pebble Time Steel. Ook daar kunnen ontwikkelaars Smartstraps voor maken met extra mogelijkheden, zoals een extra accu, NFC en andere modulaire functies. Voorlopig zijn er nog geen dingen bekend die Apple in de slimme horlogebandjes zou willen verwerken.

Wel is bekend dat het bedrijf naast de hartslagsensor meerdere sensoren in de smartwatch wilde verwerken, maar daar niet aan toe kwam. Dit zou een oplossing kunnen zijn om deze extra sensoren naderhand nog toe te voegen, zonder een compleet nieuwe editie van de Apple Watch op de markt te brengen.

Het is wachten tot aanstaande maandag 9 maart, dan houdt Apple namelijk een grote persconferentie waarbij de Apple Watch ongetwijfeld een hoofdrol zal spelen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *