Krijgt de Galaxy S8 een Sonybatterij?

Krijgt de Galaxy S8 een Sonybatterij?
Er wordt alles aan gedaan om geen exploderende batterijen meer te produceren…

Samsung doet er alles aan om de herhaling van exploderende batterijen te voorkomen. Het bedrijf besteedt de productie van de batterij voor de Galaxy 8 dan ook uit aan een aantal bedrijven. Een daarvan is concurrent Sony.

Eerder meldde we nog dat de batterijen waarschijnlijk uit Japan zouden komen en nu blijkt dat Sony het Japanse bedrijf is. Dat is wat The Wall Street Journal in ieder geval meldt.

In het bericht worden bronnen geciteerd die meer van de situatie afweten. Naast Amperex en Samsung SDI heeft Samsung ook Sony gecontracteerd om lithium-ion batterijen voor de aanstaande S8 te maken. De bestelling bij Sony is alleen kleiner dan bij de andere twee bedrijven.

Er bestaat al lang concurrentie tussen Sony en Samsung, maar toch blijft Sony het Koreaanse bedrijf technologie aanbieden waaronder dus batterijen en camera componenten.

Welke batterij er uiteindelijk in de Galaxy S8 terechtkomt is nog niet helemaal duidelijk. Misschien krijgen we telefoons met batterijen van verschillende bedrijven.

Het enige wat zeker is, is dat we niet meer lang hoeven te wachten op het antwoord. De verwachting is dat Samsung de telefoon op 29 maart zal onthullen op een exclusief event. Daarna kun je het nieuwe vlaggenschip vanaf 21 april kopen.

10 reacties

  1. “Er wordt alles aan gedaan om geen exploderende batterijen meer te produceren…”

    Nou…aan de batterijen zelf lag het niet, wel aan het formaat. (iets te groot voor behuizing) Zal dus wel een andere reden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *