Krijgt de iPhone 6 een 10-megapixel camera?

Auteur: , 15 Reacties
iPhone 6 Concept

Als we de geruchten mogen geloven schieten we met de komst van de iPhones 6 straks nog scherpere plaatjes.

De geruchten komen uit de Taiwanese elektronica-industrie. Zij beweren dat de iPhone 6 een 10-megapixel camera gaat krijgen. Dit zou een verbetering zijn ten opzichte van de huidige 8-megapixel camera. Eerder bronnen voorspelden juist dat de iPhone 6 voorzien zou worden van haar vertrouwde 8-megapixel camera. Deze camera dient de iPhone al sinds de 4S, maar kreeg in de iPhone 5s iets grotere pixels.

Buiten de de hogere resolutie zou ook het f/1.8 diafragma nauwer zijn en de nieuwe camera zou een verbeterde filter krijgen. De bronnen spreken over een dunnere filter van hars. Het resultaat zou een betere adaptatie van kleur moeten geven en uiteindelijk zul je er gewoon mooiere foto’s mee kunnen schieten.15 reacties

zo zo, daar gaan sony met zijn 20 megapixel en nokia met zijn 41 megapixel telefoon camera’s een zware kluif aan krijgen zeg….not
@MrSkyline: Want alleen megapixels maken een goede foto?
@ikkee: Nee. Mensen die hun telefoon rechtop houden maken goede foto’s. En films!!! Vooral de films!!!
@ikkee: alles behalve, maar die exacte 20mp lens (volgens mij van Toshiba) die in sony (en lumia 1520) toestellen zit is zeker nummer 2 in smartphone camera land. (nr 1 is die van de 1020)

Disclaimer: Op dit moment uiteraard.
@MrSkyline: Alleen de megapixels zorgen niet meteen voor een goede foto… En los daarvan. Laatst naar een feestje geweest en 2 personen met een Xperia Z en 1 persoon met een 5s, rara wie had de mooiste foto’s?
@aallex: Feitelijk zou de Xperia betere foto’s moeten maken. Alleen de ervaring leert dat “feestjes” nogal wisselende resultaten levert.
@Laue: Ja oke, maar lichte foto’s en donkere etc. Bijna alle iphone foto’s waren gewoon beter. Dat merk ik eigenlijk dagelijks ook wel. Veel snapchat foto’s en daar zie ik ook de iphone 5s duidelijk beter foto’s maken. Zowel voorste als achterste camera. Dus megapixels hoeft helemaal niks te zeggen.
@aallex: klopt, maar je vergeet dat de z1 op de automatische stand slechts 8 megapixel foto’s maakt. Zodra je hem op handmatig zet krijg je betere lichtsterkere foto’s van 20Mp mits juist ingesteld. Verder ligt het ook aan de persoon die de foto’s maakt, als deze enig verstand heeft van fotografie zijn de resultaten al vele malen beter. Megapixels zeggen lang niet alles over camera’s, maar de nokia 1020 en sony z1 hebben ook uitstekende lenzen, en dat helpt een hoop.
@MrSkyline: Mensen die echt verstand hebben van fotograferen, doen dat niet met een mobieltje, maar met een fatsoenlijke camera. Met een mobieltje wil je snel zonder poes pas en zonder na te denken een foto kunnen maken. Dan is het fijn wanneer het resultaat zo mooi mogelijk is.
@dennis: Dat kan ook prima met een Z1, nadeel is alleen dat de foto’s 6MB per stuk worden, daar zitten de meeste mensen niet op te wachten dus staat hij standaard op een lagere resolutie, en dat gaat ten koste van de lichtsterkte, 2 tikken op je scherm en hij staat op handmatig, de instellingen blijven opgeslagen dus je hoeft enkel nog de witbalans aan te passen mocht het nodig zijn en je hebt een veel betere foto dan met de meeste andere telefoons. Iemand die verstand heeft van fotografie sleept ook niet altijd met een spiegelreflex camera. Ik maak met mijn canon ook veel betere foto’s, niet vreemd met lenzen die alleen al meer kosten dan een Z1. Maar dat past niet in je broekzak, en ik heb vaak genoeg dat ik een foto wil maken van iets waarbij ik handmatig de witbalans aan wil passen maar geen spiegelreflex camera op zak heb.
@MrSkyline: Megapixels zijn niet belangrijk voor de consument. Anders had de 1020 met zijn 41MP sensor wel goed verkocht, iets wat hij (en de z1) absoluut niet doet.
@Donstil: Inderdaad niet belangrijk voor mensen die een iPhone kopen, die kopen het alleen om het appel merkje en niets anders. Mensen die verder kijken dan een iPhone zijn ook zo van appel genezen.
Boeiend, gaat elk gerucht over de volgende iPhone bericht worden? Het duurt hoogstwaarschijnlijk nog een dik half jaar voor hij uitkomt, dus laten we wachten tot als er wat concreet nieuws te melden is.
@Yeelen: De iPhone is nu eenmaal een populair toestel waar de wereld graag over speculeert. Dus om antwoord te geven op je vraag: Nee, niet ieder gerucht wordt een bericht, maar af en toe speculeren we gezellig mee.
Scherpe plaatjes met een iPhone? Hopelijk is dat sarcasme!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).