Krijgt de iPhone 8 dan eindelijk dual-sim ondersteuning?

Auteur: , 1 Reactie
iphone dualsim patent

Een pas geleden ontdekt patent biedt er in ieder geval de ruimte voor.

De combinatie Apple en innovatie is de laatste tijd wat minder succesvol. Ook is er op de iPhone-lijn nog genoeg aan te merken. Zo is er nog steeds geen enkele Apple-smartphone beschikbaar met een dual-sim ondersteuning. Een speciaal dual-sim patent van Apple biedt daar echter wel de mogelijkheid voor.

Het patent is deze week online verschenen en gevonden door PhoneArena. Alhoewel het patent al enkele jaren oud is, toont het wel aan dat Apple zeker bezig is met dual-sim. In het patent staat dat beide simkaarten een eigen antenne gebruiken, waardoor onder andere het bereik van de twee kaarten niet verslechtert. Beide simkaarten hebben de beschikking over 2G, 3G, en 4G.

Het is niet voor het eerst dat er geruchten zijn over een iPhone-model met dual-sim ondersteuning. Dit inmiddels al wat oudere patent bevestigt in ieder geval dat deze nieuwtjes niet gebaseerd zijn op gebakken lucht.

Wel moeten we een slag om de arm houden met betrekking tot een iPhone 8 met dual-sim ondersteuning. Apple vraagt namelijk wel vaker patent aan op technologie├źn die het in de toekomst niet of nauwelijks zal toepassen in de praktijk.