Krijgt de YouTube-app eindelijke deze features?

Auteur: , 1 Reactie
Lekker 's nachts bingen

Lekker 's nachts dat ene toffe kanaal bingen.

YouTube is hét videoplatform voor de meesten van ons, maar hoewel het gigantische bedrijf de laatste tijd een hoop trubbel aan hun broek heeft, wordt het toch eens tijd dat ze wat van die miljarden in andere zaken investeren. Dat lijkt nu eindelijk te gebeuren, nadat 9to5Google de update voor de YouTube-app een ouderwetse ‘teardown’ gaf.

‘Verstopte’ lijntjes code hinten namelijk dat de langverwachte nachtmodus eindelijk naar de app komt. Niet langer hoeven YouTube-verslaafden zoals ik hun ogen krampachtig dicht te knijpen tijdens een nachtelijke binge-sessie van een reeds ontdekt kanaal. Het overwegend witte karakter van YouTube wordt namelijk aangenaam donkergrijs wanneer je de ‘nacht modus’ activeert.

Ook komt er een welbekend icoontje naar de app. De incognito-man (met brilletje en detectivehoed) zal waarschijnlijk een factor worden in de YouTube-app. Op het moment worden alle zoek- en kijkgegevens voor je opgeslagen en kun je altijd in je geschiedenis kijken wat je allemaal consumeerde. Na Google Chrome lijkt dus ook YouTube je een incognito-modus aan te bieden.

Daarnaast lijkt er een kleine nuance omtrent advertenties naar de YouTube-app te komen. Uiteraard krijgen gebruikers zo nu en dan een reclamefilmpje te zien (mits je geen YouTube Red hebt) en de beste reclame is natuurlijk het filmpje dat na 5 seconden te skippen is. Dat skippen lijkt in de aankomende updates makkelijker te worden, want in plaats van het tikken op die lelijke button lijk je nu te kunnen gaan swipen om een reclamefilmpje over te slaan/af te zetten.

Meer over YouTube lezen? Lees hier hoe Logan Paul uiteindelijk stevig op zijn plek gezet werd door Google na zijn absurde zelfmoord-filmpje. En over absurd gesproken, een muzikant kreeg 5 copyright claims aan zijn broek vanwege het publiceren van (zelfgemaakte) witte ruis. Tot slot lees je in dit artikel welke YouTuber momenteel het meeste verdient. En nee, het is niet PewDiePie.1 reactie

En wanneer kun je de YT app laten runnen op de achtergrond zonder dat je filmpjes onderbroken worden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).