Krijgt Nederland een landelijk dekkend wifi-netwerk?

Wifi-spots in Nederland
Volgens de plannen van KPN, UPC en Ziggo krijgt Nederland binnenkort een landelijk dekkende internetverbinding via hotspots en routers van aangesloten klanten.

KPN zal in april 2014 beschikbaar zijn via het FON-netwerk. Dit netwerk bestaat uit aangesloten providers in het binnen- en buitenland die hun netwerk voor elkaar openstellen. Via routers van de verschillende klanten en hotspots heb je via FON vrijwel overal en altijd verbinding met internet.

De routers van KPN zijn vanaf april 2014 technisch klaar voor het FON-netwerk, maar de toepassing moet nog wel ‘aangezet’ worden. Het beschikbaar stellen van FON voor KPN-klanten gaat in de eerste instantie om een test. Wie en hoeveel gebruikers toegang krijgen is nog niet zeker.

UPC en Ziggo willen ook een dergelijk netwerk creëren, echter maken zij geen gebruik van FON. Het wifi-netwerk van Ziggo is al actief. Mochten de ontwikkelingen bij KPN, UPC en Ziggo volgens plan doorgaan, dan krijgen we binnenkort over het hele land een aaneengesloten netwerk van wifi-hotspots, met uitzondering van Zeeland. Hoewel Ziggo ook heeft aangegeven dat ze met Zeelandnet willen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Nog geen reacties

  1. Het zou handig zijn als je ook alléén een abonnement voor dez wifi-netwerken zou kunnen afsluiten. Wanneer Ziggo problemen heeft zou het handig zijn om van KPN wifi gebruik te kunnen maken en vice versa…

  2. Het zou handig zijn als je ook alléén een abonnement voor dez wifi-netwerken zou kunnen afsluiten. Wanneer Ziggo problemen heeft zou het handig zijn om van KPN wifi gebruik te kunnen maken en vice versa…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *