Krijgt Nederland een Netflix Original?

netflix originals top 5
Frankrijk heeft Marseille, Duitsland heeft Dark en Engeland heeft The Crown.. Zouden wij ook binnenkort in dit rijtje van Netflix Orginals staan?

Vanavond zendt NPO een interview uit dat Twan Huys met Netflix-opperbaas Reed Hastings had. Huys stelt vele vragen, maar de vraag der vragen verzuimde hij kennelijk te stellen. Een van de aanwezige studenten lette gelukkig wel op en vroeg Hastings of Netflix plannen heeft om een Nederlandse Orginal te maken.

En dan verwacht je natuurlijk zo’n aalglad antwoord als: we kijken ernaar, we sluiten niets uit etc. Maar nee hoor Hastings ging serieus in op de vraag. En wat schetst onze verbazing:

Netflix is uiterst serieus bezig met een Original. Het moet een serie worden die wereldwijd miljoenen kijkers gaat trekken. Momenteel kijkt Netflix naar allerlei pitches (voorstellen) voor tv-series.

Nog even wachten dus, maar het lijkt bijzonder zeker dat we binnen pakweg een jaar of twee wereldwijd naar een in Nederland gemaakte serie op Netflix kunnen kijken. Een serie als Penoza zou het bijvoorbeeld best goed kunnen doen bij Netflix

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *