Kruip veilig achter je stuur dankzij DrinkMate

Drinkmate
Je kent het misschien wel: jij bent gekroond tot BOB van de avond, maar kan het toch niet laten om wat biertjes achterover te slaan. Weet je niet of je nu nog wel mag rijden, dan is DrinkMate de uitkomst.

Met de DrinkMate kan je een blaastest bij jezelf afnemen, zodat je eenvoudig kan zien hoeveel alcohol er nou eigenlijk in je bloed zit. Voorwaarde is wel dat je in het bezit moet zijn van een Android-toestel, want de DrinkMate is nog niet beschikbaar voor iOS.

De DrinkMate is een kleine USB-stick die je in je smartphone plugt, waarna er verbinding wordt gemaakt met de bijbehorende app. Nadat je dit hebt gedaan kan je, dankzij een bijgeleverd mondstukje, blazen. Hierna toont de applicatie het alcohol-promillage en weet jij of je veilig in je auto kunt stappen. Daarnaast is het stickje voorzien van een hanger, zodat je hem bijvoorbeeld aan je sleutelbos kan hangen.

De DIY-blaastest blijkt erg populair te zijn op Kickstarter en heeft zijn doel al gehaald. Toch kan je de DrinkMate nog steeds bestellen via de crowdfunding-site. Voor 25 euro kruipen jouw vrienden straks met een veilig gevoel bij je in de auto.

[gv data=”jabYfph2IaU”][/gv]

14 reacties

 1. Kruip veilig achter je stuur met gezond verstand.

  Belachelijk dat er nog steeds een markt kan zijn voor dit soort producten. Alcohol en verkeer gaan niet samen.

 2. Zo’n apparaat bevorderd de veiligheid niet, het is een middel om zo dicht mogelijk tegen de grens aan te gaan. Probeer het gewoon lekker bij fris te houden zou ik zeggen. Het 1e biertje is prima te weigeren, dat licht euforische ‘komt wel goed, mij overkomt toch niets’ gevoel komt al na twee drankjes, wat vaak de limiet is…

  • @gtwillem: juist! Van het weekend tijdens een feestje ’s middags twee wijntjes gedronken en daarna fris. Er waren erbij die de hele middag en avond door getankt hebben en toch vonden dat ze nog best konden rijden. Belachelijk natuurlijk.

  • en wat nou als je de avond van te voren hebt gedronken en in de middag wilt checken of je alweer in staat bent om te rijden? ….

   prima apparaat, snap niet wat jullie allemaal zeiken. Natuurlijk is het niet goed om met alcohol op een potentieel moordwapen te besturen, maar voor de day-after vind ik het een goed idee..

 3. Wat een dom product, drink gewoon niet als je moet rijden. Zo moeilijk is het niet om een avondje fris te drinken. Bestel gewoon chocomel en fristy, dan voel je je de volgende dag net zo beroerd als wanneer je wel drinkt. Die kerel loopt trouwens als een pinguin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *