Dualsense PlayStation 5 controller

Kun je PlayStation 4 accessoires gebruiken op de PS5?

Kun je PlayStation 4 accessoires gebruiken op de PS5?

Sony heeft bekendgemaakt welke zaken je van de PlayStation 4 kunt gebruiken op de PlayStation 5.

Grote kans dat als jij de PS5 gaat kopen ook een PlayStation 4 hebt staan. Tja, wat ga je daarmee doen? Verkopen kan, maar veel zal de console niet opleveren. Je kunt hem verplaatsen naar een andere ruimte in huis of gewoon naast de PS5 zetten. Je hebt dan nog PS4 accessoires, maar de vraag is of je hier iets mee kunt met de PlayStation 5.

[bbmediaclip clipID=”3790781″ playout=”apparata_yt” autoplay=”true”]

Sony heeft daar nu duidelijkheid over gegeven. In een blogpost laat het bedrijf weten wat je wel en niet kunt gebruiken van de PS4 naar de PS5. Stuurtjes, controllers e headset die werken met een PlayStation 4 werken ook met een PlayStation 5. De DualShock 4 controller werkt alleen met PS4 games op de PS5. PS5 games spelen met een DualShock 4 controller is niet mogelijk. Verde laat Sony weten dat zowel de PS Move Motion Controllers als de PlayStation VR Aim Controller werken in combinatie met de PS5.

Waarom de DualShock 4 niet werkt niet met PS5 games is logisch. De DualSense controller van de PS5 heeft unieke features die de DS4 niet heeft. Daardoor zou een game niet lekker functioneren met de oude controller. Als laatste: de PlayStation Camera die je nu op je PlayStation 4 gebruikt werkt ook met de PlayStation 5.

3 reacties

 1. “Waarom de DualShock 4 niet werkt niet met PS5 games is logisch. De DualSense controller van de PS5 heeft unieke features die de DS4 niet heeft. Daardoor zou een game niet lekker functioneren met de oude controller.”

  De echte reden is natuurlijk het verkopen van nieuwe controllers.
  de PS4 controller word straks softwarematig geblokkeerd voor het spelen van PS5 games, Zelfs als deze de “nieuwe functies” niet benutten.

  De knopjes die je daadwerkelijk tijdens het gamen gebruikt zijn namelijk niet anders.

  • Ach wat boeit het ?
   Er is niemand die een PS5 zal hebben zonder een PS5 controller en lang niet iedereen koopt een extra of meer controllers. Alsof je uberhaupt een console zonder controller zou kunnen kopen. Storm in een glas water.
   Hetzelfde geld voor de PS4, die controller heeft iedereen op deze planeet die ook PS4 games speelt en die controller houd je gewoon en je kunt met de vertrouwde controller je oude games spelen.

   Top oplossing lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *