Kunnen we in de toekomst zelf onze Samsung-TV buigen?

Kunnen we in de toekomst onze Samsung-TV buigen?
Afgaande op deze patentaanvraag, lijkt dit wel ooit realiteit te worden.

Bij het US Patent & Trademark Office heeft Samsung een patent gedeponeerd voor een HDTV waarvan het scherm op afstand kan worden gebogen. Couch potatoes kunnen zo de ideale kijkhoek instellen zonder helemaal naar de TV te hoeven lopen om het scherm te draaien. Want naast het feit dat hij, net als iedere ander flatscreen, gewoon om zijn as kan draaien, zit er aan de achterkant een constructie waarmee de hoeken kunnen worden verbogen. Allemaal te besturen via de afstandsbediening. Overignes kwam LG eerder al met soortgelijke flexischerm-plannen.

Om te voorkomen dat je favoriete soapie in GTST straks met een verbogen hoofd staat te acteerhuilen wordt er ook software aan de HDTV toegevoegd die het beeld aanpast aan het gebogen scherm. Wanneer Samsung deze noviteit naar de markt brengt is nog onbekend.

Nog geen reacties

  1. Leuk concept, maar persoonlijk zie ik het nut er niet direct van in. Ik heb nog nooit een situatie meegemaakt dat ik bij mezelf dacht dat het wel erg handig zou zijn wanneer ik mijn tv kon buigen. Desalniettemin is het als fabrikant verstandig om te blijven vernieuwen, want daarmee kun je een niet bestaande behoefte creëren.

  2. Samsung is denk ik nog aan het ontdekken waarvoor flexibele schermen nou echt perfect voor kunnen zijn. Zodra er een of twee modellen op de markt komen zien ze vanzelf wel of het gaat verkopen.

    Ik zie het meer als een leuke extra die je na een paar weken niet meer gaat gebruiken, of zodra familie langskomt even laten zien. Maar om daarvoor nou een flink bedrag neer te leggen..?

    Doe mij eerst 4K + 3D zonder bril maar, zien we dan wel verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *