Kunnen we straks allemaal gratis mobiel bellen en internetten?

FreedomPop
Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar als het aan FreedomPop ligt, hoef je straks niet meer te betalen voor mobiel internet, bellen en sms’en.

Het Nederlandse KPN Base is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse startup FreedomPop. Het bedrijf van Skype-oprichter Niklas Zennstrom is in 2012 begonnen op de Amerikaanse markt, waar het inmiddels 250.000 gebruikers heeft. Door het nieuwe partnership met KPN Base komt de dienst nu naar België.

FreedomPop zal niet veel later ook geïntroduceerd worden in andere Europese landen, zoals Frankrijk, Spanje, Engeland en Duitsland. Over ons land is vooralsnog niets bekend, maar aangezien de Amerikaanse dienst een MVNO wordt van KPN Base zal Nederland niet worden overgeslagen.

FreedomPop werkt als volgt: via een prepaid sim only-kaart ontvangen Amerikaanse gebruikers iedere maand gratis 200 belminuten, 500 sms’jes en 500 MB aan data. Natuurlijk staat daar wel wat tegenover: gebruikers krijgen reclame te zien. Wanneer een klant extra data of belminuten wil, moet er uiteraard betaald worden, maar dan wordt de reclame weggefilterd.

Of het aanbod in Europa vergelijkbaar zal zijn met de VS is nog even afwachten. Abonnementen zijn overigens niet aan te schaffen bij FreedomPop, net als toestellen. Al behoort dat laatste voor Amerikaanse klanten wel tot een mogelijkheid.

Nog geen reacties

  1. No thanks, nog meer reclames. Wil je meer belminuten, dan moet je dokken. Zie geen verschil hier met de huidige abonnementen. Betaal liever een tientje of twee en bepaal het zelf.

    Reclames zijn gewoon super irritant, net als op deze site. Bijvoorbeeld, om deze comment te schrijven, moet ik adblock uitzetten (inloggen werkt anders niet), gaat er een hele video banner mijn muziek verstoren, is toch belachelijk. Lang leve adblock, dus deze dienst lijkt me niks.

  2. Aangezien het pre paid is wil ik het wel een maandje proberen. Als het mee zal vallen dan stap ik misscheen definitief over.
    Wanneer is het beschikbaar?

  3. Deja vu. 15 jaar geleden was ‘gratis’ internet via de dial-up modem een rage. Maar een oud gezegde luidt: if you pay peanuts, you get monkeys…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *