Kwart Nederlanders downloadt muziek via Bittorrent

Music download
Dat lijkt veel, maar het is een stuk minder dan enkele jaren geleden. En volgens Spotify is dat mede aan hen te danken.

De Zweedse muziekdienst heeft een onderzoekje laten uitvoeren naar de hoeveelheid boefjes mensen die Bittorrent gebruiken om muziek te downloaden in Nederland. Daaruit zou blijken dat 1,8 miljoen Nederlandse IP-adressen muziek downloaden via Bittorrent. In totaal zijn er zo’n 6,8 miljoen particuliere breedbandverbindingen in Nederland. Dus dat zou betekenen dat ruim 26% van de Nederlanders Bittorrent gebruikt. Het downloaden van muziek is overigens niet illegaal in Nederland. Het verspreiden/uploaden ervan wel.

Download piraten Nederland

Spotify probeert met dit onderzoek vooral aan te tonen dat dankzij Spotify mensen minder behoefte hebben aan het downloaden van “illegale” muziek. En tegelijkertijd proberen ze ook aan te tonen dat artiesten die hun muziek niet (snel) op Spotify zetten zichzelf in de vingers snijden, omdat mensen het anders wel ergens anders downloaden.

Alle bevindingen kan je HIER teruglezen.

Downloaders

Downloaders

Nog geen reacties

  1. ik was altijd een fanatiek downloader, maar ik download al eeuwen geen muziek meer. Spotify en andere internet radio’s zijn prima alternatieven, en heel betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *