Kwart Nederlandse investeerders steekt meer dan 1.000 euro in crypto’s

Hoeveel Nederlanders investeren al in crypto?
We zijn massaal aan de crypto, zo blijkt uit onderzoek.

We hoeven niemand meer uit te leggen dat investeren in cryptocurrencies de afgelopen maanden enorm in populariteit is toegenomen. We hebben nu ook keiharde cijfers dankzij Kantar TNS, dat onderzocht hoeveel Nederlanders er nu eigenlijk coins bezitten.

In oktober zou het volgens Kantar TNS nog gaan om 135.000 huishoudens, maar inmiddels zijn dat er 490.000. In totaal zouden 580.000 Nederlanders bezig zijn met de handel in digitale munten, omdat er vaak meerdere mensen per huishouden investeren.

We steken ook steeds meer geld in Bitcoins en andere munten. 1 op de 4 kopers heeft meer dan duizend euro geïnvesteerd. We hebben het alleen in Nederland dus al over een markt ontzettend veel geld waard is. Pijnlijk detail: aangezien veel mensen pas na oktober zijn ingestapt, maakt slechts 25 procent van alle investeerders winst.

Dat heeft ongetwijfeld te maken met de koerscrash van veel munten, want de afgelopen weken daalde de waarde van vrijwel alle populaire coins. Dat kan de komende dagen, weken of maanden zomaar weer anders zijn, dus wie weet maken dan meer landgenoten winst.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *