Laad je smartphone op met deze… kamerplant?

Auteur: , 1 Reactie
ekaia

Hoeveel nuttige toepassingen kun jij verzinnen voor een kamerplant? Deze Chileense onderzoekers zijn misschien de eersten die komen tot 'twee'.

Met enige regelmaat worden er nieuwe manieren verzonnen om smartphones op te laden. Infrarood licht, een accu op gas, een riem, of opladen met vuur waren al mogelijk. Maar opladen met fotosynthese is toch van een ander niveau.

De jonge onderzoekers hebben zes jaar gewerkt aan een manier om smarthpones op te laden via een kamerplant. Zij hebben nu een patent op hun vinding aangevraagd.

De E-kaia gebruikt de energie die planten uit fotosynthese halen en zet het om in stroom. Geheel nieuw is die techniek niet. Maar voor het eerst kan het met een enkele kamerplant, in plaats van dat er honderd vierkante meter struikgewas voor nodig is.

Een biocircuit vangt de energie op uit de pot en is effectief genoeg om een smartphone in 1,5 uur op te laden. Hoe het exact werkt is, vanwege het patent-proces, niet bekend. Maar de onderzoekers wisten grote sommen geld binnen te halen voor de financiering, wat een aanwijzing is hun claims serieus te nemen. Onderzoeker Evelyn Aravena stelt dat het team nu manieren onderzoekt om nóg meer stroom op te wekken met het biocircuit. Ze zegt zelfs de ambitie te hebben om afgelegen gebieden op deze manier van stroom te voorzien.1 reactie

Mooie dummy, nop…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).