Laagste prijs-garantie misbruikt met namaak websites

Walmart
Gehaaide klanten hebben een Walmart getild door de laagste prijs-garantie van de winkel te misbruiken met nagemaakte websites.

Op deze manier kregen de klanten het voor elkaar om een PlayStation 4 van 400 dollar voor 90 dollar mee naar huis te nemen. Walmart ging de fout in toen ze op 13 november aankondigde altijd de laagste prijs te garanderen ten opzichte van concurrenten zoals bijvoorbeeld Amazon.com.

Zelf een pagina maken
Hierbij vergaten ze alleen even dat klanten van Amazon.com met een geregistreerd verkoopaccount een pagina kunnen maken die er precies zo uitziet als de officiële verkooppagina van Amazon. Door een screenshot van deze zelfgemaakte verkooppagina te maken (met een prijs van 90 dollar), en dit aan de kassière te laten zien, kreeg je zo een artikel met een belachelijke hoge korting mee.

Sears

Veel van de Walmart medewerkers namen klaarblijkelijk niet de tijd om te checken of de getoonde prijs ook echt klopte, zodat verschillende klanten nu thuis een spotgoedkope gameconsole naast de tv hebben staan.

Sears
Men kwam op het idee van deze scam toen de webwinkel Sears per ongeluk verschillende Nintendo spelcomputers online zette voor 60 dollar. Op sites als Reddit en Twitter werden vervolgens screenshots verspreid van deze verkooppagina, zodat men ze bij Walmart kon laten zien om vervolgens een flinke korting te incasseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *