Uitvaart 2.0: Laat je as uitstrooien in de ruimte

Space-Funeral
Dat is weer eens van anders dan een doorsnee begrafenis of crematie.

In de middeleeuwen werden de overledenen op een brandende boot de rivier afgestuurd, dus waarom zouden we in 2014 ook geen spectaculaire manier hebben om afscheid te nemen van het leven? Mesoloft is een bedrijf dat je as mee naar de rand van de atmosfeer neemt in een ballon, en het daarna uitstrooit over onze planeet. Ondertussen filmt een GoPro het hele proces voor de nabestaanden.

Weerballon
Na een ceremonie wordt de as aan een weerballon vastgemaakt, die daarna op grote hoogte de as loslaat. Met de juiste weersomstandigheden vliegt de as vervolgens een groot deel om de aarde heen, waarna het weer neerdaalt op aarde.

Klinkt dit als de perfecte manier om je uitvaart te regelen? Dan hopen we dat je 2.800 dollar hebt gespaard. Wil je een volledige ceremonie bij de lancering? Dan kost het je in totaal $7.500. In onderstaande video kun je zien hoe zo’n ‘space-funeral’ in zijn werk gaat.

[gv data=”NXCH6rnscCI”][/gv]

2 reacties

  1. De weersvoorspelling van vandaag: kans op zon en weinig smog. We adviseren u echter wel het smog maskertje te dragen, want vandaag bestaat de lucht die u inademd naast de broodnodige zuurstof, ook uit mevr. Pieterse. Oet morn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *