Laat je laptop en telefoon eindelijk naadloos samenwerken

MIT Media Lab komt met THAW
Smartphones en laptops zijn al steeds nauwer met elkaar verbonden, maar dankzij het MIT Media Lab loopt de functionaliteit van de twee apparaten straks pas echt naadloos in elkaar over.

Letterlijk, want je geeft je telefoon en computer straks allerlei extra functies door ze tegen elkaar aan te houden. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat je op elk moment een touchscreen van je laptop kunt maken, maar dat je ook eenvoudig bestanden op je smartphone kunt zetten en op een totaal nieuwe manier kunt gamen.

Het MIT Media Lab heeft de techniek THAW genoemd en omschrijft het als een interactief systeem dat een vast, groot scherm laat communiceren met kleinere apparaten zoals tablets en smartphones, zo lang ze maar een camera hebben. Die heeft THAW namelijk nodig om te bepalen op welk deel van je scherm je richt met je telefoon.

In de video hieronder zie je wat je met THAW kunt en hoewel we moeten toegeven dat het concept er nog niet helemaal afgewerkt (wie duwt z’n dure telefoon graag tegen het scherm van zijn dure laptop?) uit ziet, lijkt het idee ons veelbelovend.

[gv data=”eM0S8VJ_lgI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *