Laat Netflix je straks eindelijk series downloaden?

Laat Netflix je straks eindelijk series downloaden?
Netflix gaat het mogelijk over een andere boeg gooien en overweegt het downloaden van films en series mogelijk te maken.

Netflix is een streamingdienst, tot zover geen verrassingen. CEO Reed Hastings hield tot dusver stug aan dat principe vast en weigerde het mogelijk te maken content te downloaden voor offline gebruik. Dat is jammer als je niet overal de beschikking hebt over internet, zoals in het vliegtuig.

Hastings lijkt een beetje bij te draaien, want Netflix wil sneller groeien en denkt dat te kunnen doen door het downloaden van zijn films en series mogelijk te maken. Concurrerende diensten als Amazon Prime en YouTube bieden die feature nu al, dus er lijkt enige haast bij geboden.

“We waren er tot nu toe op gefocust om streamen zo mooi en simpel mogelijk te maken. We willen wereldwijd echter verder uitbreiden, ook op plekken waar snel internet minder vanzelfsprekend is”, aldus de topman, die de deur voor offline content daarmee open lijkt te zetten.

Netflix lijkt één hindernis te moeten nemen: het maken van nieuwe deals met de makers van de films en series op het platform. Zij zullen immers toestemming moeten geven om hun content ook voor offline gebruik beschikbaar te stellen.

Eén reactie

  1. “[..] want Netflix wil sneller groeien en denkt dat te kunnen doen door het downloaden van zijn films en series mogelijk te maken. ”

    Volgens mij snapt Netflix het nog niet helemaal. Het enige dat ik bijna IEDEREEN hoor zeggen is ‘Het aanbod van recente titels op Netflix is wel heel karig’..
    Lijkt me dat ze daar beter wat aan kunnen doen om zieltjes te winnen dan de optie ‘offline’ kijken.

    Just my 2 cents.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *