Laat vandaag je mobieltje even liggen op mobielloze zondag

Ben even uit
Want het is mobielloze zondag. Bekijk dan eens de wereld zonder dat kleine schermpje voor je neus, zodat je morgen iedereen kan Appen wat je gezien hebt.

Geen zorgen, het is niet alsof vandaag de hele wereld tot stilstand komt omdat men massaal dat ding in hun broekzak negeert. Mobielloze zondag is er puur op gericht om mensen met hun neus op hun (vaak) nutteloze smartphonegebruik te drukken. Want laten we eerlijk zijn, soms kan je jezelf best behoorlijk verliezen in dat kleine schermpje.

Dit alles is een initiatief van telecomprovider Ben. Het lijkt misschien tegenstrijdig dat een aanbieder van mobiele telefonie er op aandringt hun diensten minder te gebruiken, maar er is zeker een trend gestart om maatschappelijk bewuster te worden als bedrijf. Na een biermerk dat aandringt minder te drinken en een fastfoodketen die waarschuwt voor obesitas is dit een mooie volgende stap.

Dus, doe jij mee en laat je vandaag even al het spectaculaire nieuws van je vrienden even links liggen?
Infographic mobielloze zondag

2 reacties

  1. Ik gebruik mijn mobiel zakelijk, dus voor mijn inkomsten. En toch weet ik de uitknop te vinden, ligt het hok vaak niet binnen 90cm en kijk ik niet elke 5 min op de telefoon. Ow, en ik heb 2 tandenborstels….

  2. ik vind dat gemiddelde van iedere 5 min wel erg overdreven, ik vraag me af onder welke doelgroepen dat is gemeten. Ik kijk namelijk als ik op mijn werk ben zowieso misschien eens in de paar uur op mijn telefoon, met mij zat andere mensen, dus om het gemiddelde omhoog te krijgen moeten er wel extreem veel mensen iedere 10 sec op hun telefoon kijken.
    Zelfs op een vrije dag kijk ik alleen op mijn telefoon als ik iets nuttigs moet doen, en dat is niet erg vaak op een vrije dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *