Laatste nieuws over Apple patenten

iPhone all around
Een iPhone met display aan voor- en achterkant, een onbreekbare case en een iPad met toetsenbord!

iPhone met all-around display
De details van een soort wraparound AMOLED display, waarbij het mogelijk is om een iPhone te creëren met één groot allesomvattend scherm, zou een volgende stap kunnen zijn in de manier waarop we met apparaten communiceren. Touch gebaren en virtuele knoppen zijn onderdeel van het octrooi voor een naadloos doorlopend oppervlak, zo schrijft Apple Insider. Het octrooi is tamelijk uitgebreid, en maakt zelfs melding van ingebouwde gezichtsherkenning en een methode om diverse lagen flexibel doorschijnende displays op elkaar te plakken om visuele effecten te creeren, zoals de weergave van 3D.

Onbreekbare telefoon
Een telefoon die niet stuk kan blijft een interessant idee. Volgens Apple Insider zijn er al plannen gemaakt. Het ‘beschermmechanisme voor een elektronisch apparaat’ moet ervoor zorgen dat je telefoon altijd op zijn pootjes terechtkomt. Bijvboorbeeld via bewegingssensoren die tijdens een val berekenen hoe de telefoon zonder al te veel schade neer kan komen. Een ingebouwd gewichtje zou dan de valhoek moeten bepalen. De bedoeling daarbij is dat je telefoon niet beschadigd raakt, of dat alleen de goedkoopste onderdelen eventueel stuk gaan.

Het gaat overigens om meerdere patenten, waaronder ook een black box die alle informatie opslaat.

iPad met toetsenbord
het is bekend geworden dat Apple in 2011 een patentaanvraag ingediend heeft die een MacBook met een los te koppelen touchscreen beschrijft. Het scherm zou met magneten bevestigd kunnen worden, de data- en stroomvoorziening gaat draadloos. Daardoor zou het ook met andere apparaten kunnen communiceren, zo beschrijft Patently Apple.

In 2008 diende Apple een patentaanvraag in voor een MacBook met touchscreen. Het nu gepubliceerde patent zou in 2011 ingediend zijn en het zou de eerste keer zijn dat er aanwijzingen verschijnen dat Apple er aan denkt om een MacBook met een tablet te combineren. Over daadwerkelijk te verschijnen Apple-producten met vergelijkbare functionaliteit is niets bekend.

Hybride tablet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *