LaCie komt met de snelste externe schijf ter wereld

Little Big Disk met Thunderbolt 2
Harddiskbouwer LaCie heeft de Little Big Disk met Thunderbolt 2 in de verkoop gedaan. Deze schijf levert snelheden tot ruim 1,3 gigabyte per seconde. Handig als je veel met 4K video werkt.

Tot 2.600 MB/s

Het Franse LaCie – tegenwoordig onderdeel van Seagate – geeft de Little Big Disk twee PCIe Gen 2 SSD’s van 500 GB mee. De totale opslagcapaciteit ligt dus op 1 terabyte. Als je ‘m aansluit op de Thunderbolt 2-poort van Apple’s nieuwe Mac Pro, dan kunnen er overdrachtsnelheden tot 1.375 MB/s worden behaald. Niet voldoende? Sluit dan twee Little Big Disks parallel aan, dan pomp je de snelheid op tot 2.600 MB/s.

Met dit soort snelheden kunnen videomakers direct vanuit RAW-bestanden werken, de optimale kwaliteit van beeldmateriaal benutten en bewerkingen in realtime zien. Hierbij moet wel gezegd worden dat de snelheden afhankelijk zijn van de gebruikte RAID-modus. De daadwerkelijke gegevenssnelheden kunnen verschillen afhankelijk van de gebruiksomgeving en andere factoren.

De LaCie Little Big Disk Thunderbolt 2 weegt 620 gram en is 4 cm breed, 14 cm lang en 8,5 cm hoog. Ofwel, behoorlijk klein. Hij werkt ook op de eerste generatie Thunderbolt-poort, maar dan met een lagere maximaal haalbare snelheid.

Lacie gaat hem aanbieden voor €1.259

[gv data=”PocrZUJezCc”][/gv]
[lg_folder folder=”LaCie/Little_Big_Disk_Thunderbolt_2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *