LaCie komt met de snelste externe schijf ter wereld

Auteur: , Geen reacties

Harddiskbouwer LaCie heeft de Little Big Disk met Thunderbolt 2 in de verkoop gedaan. Deze schijf levert snelheden tot ruim 1,3 gigabyte per seconde. Handig als je veel met 4K video werkt.

Tot 2.600 MB/s

Het Franse LaCie – tegenwoordig onderdeel van Seagate – geeft de Little Big Disk twee PCIe Gen 2 SSD’s van 500 GB mee. De totale opslagcapaciteit ligt dus op 1 terabyte. Als je ‘m aansluit op de Thunderbolt 2-poort van Apple’s nieuwe Mac Pro, dan kunnen er overdrachtsnelheden tot 1.375 MB/s worden behaald. Niet voldoende? Sluit dan twee Little Big Disks parallel aan, dan pomp je de snelheid op tot 2.600 MB/s.

Met dit soort snelheden kunnen videomakers direct vanuit RAW-bestanden werken, de optimale kwaliteit van beeldmateriaal benutten en bewerkingen in realtime zien. Hierbij moet wel gezegd worden dat de snelheden afhankelijk zijn van de gebruikte RAID-modus. De daadwerkelijke gegevenssnelheden kunnen verschillen afhankelijk van de gebruiksomgeving en andere factoren.

De LaCie Little Big Disk Thunderbolt 2 weegt 620 gram en is 4 cm breed, 14 cm lang en 8,5 cm hoog. Ofwel, behoorlijk klein. Hij werkt ook op de eerste generatie Thunderbolt-poort, maar dan met een lagere maximaal haalbare snelheid.

Lacie gaat hem aanbieden voor €1.259Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).