Lame: Nog een Huawei P30 Pro ‘lek’ verklapt quad-camera

P30 quad camera gelekt
Huawei maakt zeer onopvallend reclame.

De laatste tijd heeft Huawei het wereldwijd ontzettend moeilijk op het gebied van hun imago. Vanwege vermeende privacy- en zelfs spionage-schandalen moet het Chinese bedrijf andere tactieken inzetten om hun product aan de man te brengen. Althans, dat is mijn interpretatie van de tweede ‘lek’ in een korte tijd waarmee wederom reclame wordt gemaakt voor de aankomende Galaxy S10-killer, de Huawei P30 (Pro).

Eerder deze maand zette een hoesjesmaker foto’s online van de hoesjes voor de Huawei P30, met de smartphone knus in de hoesjes zelf. Deze lek was wellicht een fout van de hoesjesmaker zelf, maar voor hetzelfde geld was het Huawei dat op deze manier een beetje publiciteit probeerde aan te wakkeren voor hun vlaggenschip. Dat is immers niet heel gek in de smartphone-industrie; OnePlus deed het recentelijk ook pijnlijk duidelijk met een ‘gelekte’ foto tijdens een vergadering.

Nu doet Huawei het – afhankelijk van hoe je het bekijkt – ook of ze doen het wéér. Wat ook je interpretatie is, Huawei-CEO Richard Yu postte gisteren een foto op Weibo van de maan. In de hoek linksonder is te zien dat de foto is gemaakt met een toestel dat het merk nog niet heeft onthuld; het watermerk is deels geblurd.

Het is daarentegen zo klungelig gedaan, dat ik betwijfel of dit daadwerkelijk een oprechte fout is. De goede man is immers een Universitair geschoolde CEO en zelfs als hij niet door had dat ‘Leica Qu** Camera’ relatief gemakkelijk te ontcijferen is (Leica Quad Camera), dan zou een heel marketingteam het in elk geval moeten kunnen spotten.

Ook het toestel zelf is op briljante wijze gesluierd in mysterie. Het gaat hier namelijk om een Huawei ** Pro. Hmm, welke smartphone komt er zeer binnenkort uit, Richard? In het ergste geval zou de foto in elk geval nog verwijderd kunnen worden van het platform, maar neen, hij staat gewoon nog steeds online.

Ja shady hoor, Richard
Foto @Richard Yu via Weibo

Ik hoop oprecht dat deze zelf georkestreerde lekken geen industrie-standaard worden. Nu ben ik me er volledig van bewust dat ik meehelp aan deze praktijken door hierover te schrijven, maar ik vind het natuurlijk (net als jullie) hartstikke interessant dat de Huawei P30 Pro een quad camera krijgt, al wisten we dat al een beetje door de hoesjes-lek. Ik zou het alleen zo tof vinden als Huawei gewoon netjes officieel de quad camera zou teasen, in plaats van met deze achterbakse tactieken. Wij schrijven er toch wel over, Huawei! Doe maar gewoon netjes nu.

Lees ook: Zo jat Huawei van Apple, dit willen ze pikken

Nog geen reacties

 1. Wat een lame artikel..

  ‘Vanwege vermeende privacy- en zelfs spionage-schandalen’

  Nooit bewezen. Aannames.

  ‘Dat is immers niet heel gek in de smartphone-industrie’

  ‘Ik hoop oprecht dat deze zelf georkestreerde lekken geen industrie-standaard worden.’

  Beetje tegenstrijdig?

  ‘Ik zou het alleen zo tof vinden als Huawei gewoon netjes officieel de triple camera zou teasen, in plaats van met deze achterbakse tactieken’

  Triple of quad?

  • @ffw88: “Nooit bewezen. Aannames.”
   Vandaar het woord ‘vermeende’.

   “Beetje tegenstrijdig”
   Het is niet heel gek in de industrie, het komt regelmatig voor. Maar het mag wat mij betreft geen standaard worden want deze strategieën zijn in mijn optiek hartstikke smerig.

   “Triple of quad?”
   Thanks voor de feedback! Aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *