Lampuga Boost: met dit elektrische surfboard ga je 54 km/u

Auteur: , Geen reacties
Lampuga Boost

Surfen was nog nooit zo makkelijk.

Het elektrische surfboard Lampuga Boost moet de wereld van surfen gaan veranderen. Niet langer heb je ‘killer waves’ nodig, maar kun je zelfs op windstille wateren surfen. De Boost haalt volgens de producent snelheden van wel 54 kilometer per uur. Het board heeft 15 pk en weegt iets minder dan 40 kilo. Het gemak van cruisen op dergelijke snelheden heeft ook een nadeel: de batterij houdt het maximaal 40 minuten vol. Vervolgens moet je het board tot 2 uur opladen.

Overigens is joyriden niet de enige toepassing van Lampuga’s innovaties. Zo is de vergelijkbare Lampuga Rescue gemaakt om reddingsmedewerkers te helpen. Dit – toepasselijk geel met rood gekleurde – surfboard haalt snelheden tot 47 kilometer per uur en weegt met 32 kilo ietsje minder dan de Boost. Ook komt de Rescue-uitvoering met een automatisch opblaasbaar onderdeel dat drenkelingen gemakkelijk kunnen vastpakken.

Hoeveel de twee elektrische surfboarden van Lampuga zullen kosten is nog niet bekend. Wel vermeldt deze webshop de substantiƫle prijs van 14.000 euro.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).