Lanceert Google nieuwe betaaldienst Android Pay in mei?

Auteur: , Geen reacties
Android-Pay

Volgens geruchten zou Google aan een eigen betaal-API werken, die in mei wordt onthuld en gelanceerd tijdens de Google I/O conferentie.

De website Ars Technica sprak bronnen die beweren dat Google werkt aan Android Pay, een betaaldienst die naast webshops ook in fysieke winkels te gebruiken zou zijn. Dit zou losstaan van Google Wallet, al kan deze dienst ook een vervanger ervan zijn. Welke telefoons Android Pay ondersteunen is nog niet duidelijk.

Gemakkelijk betalen
Via Android Pay wordt het voor app-ontwikkelaars mogelijk om gebruikers met één druk op de knop te laten betalen, en ook winkeliers kunnen er hun voordeel mee doen om betalingen gemakkelijker af te ronden. Onlangs maakte Google nog bekend dat Google Wallet op verschillende Android-toestellen voorgeïnstalleerd staat in Amerika. De mogelijkheid is aanwezig dat dit een voorbereiding op Android Pay is, en het Google Wallet uiteindelijk vervangt.

Of en wanneer Android Pay ooit ook naar Europa komt is niet bekend, concurrent Apple Pay moet in de loop van dit jaar nog in Europa gelanceerd worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).