Lancering Harry Potter: Wizards Unite bekend gemaakt [trailers]

harry-potter-wizards-united-launch
Na uitstel in 2018 is de lancering nu een kwestie van dagen.

Er is al sinds 2017 sprake van een Pokémon GO-achtig spel voor Harry Potter. Na uitstel in 2018 is het eindelijk zover. Vanaf aanstaande vrijdag (21 juni) wordt Harry Potter: Wizards Unite uitgerold via iOS en Android. Engeland en Amerika zijn dan als eerste aan de beurt. Wanneer Nederland van het nieuwe spel kan genieten is nog niet bekend gemaakt.

De beta-versie van de game is al een tijd beschikbaar in Australië en Nieuw Zeeland. Daar ziet men het spel als een meer technische variant van Pokémon Go. Dit heeft als nadeel dat massa-adoptie wellicht niet direct op gang komt. Het voordeel is wel dat insiders verwachten dat er een sterke game komt die de concurrentieslag met andere games goed aankan. Dit betekent dat men ook voor langere tijd ondersteuning en updates verwacht.

Het spel is eenvoudig uit te leggen. Er is een groot aantal demonen op de aarde gekomen. Zij hebben zich in het dagelijks leven verschuild om de boel te ontwrichten. Aan jou de taak om hen op te sporen, te bestrijden en jouw toverkracht te gebruiken om de demonen te verjagen. Als dit lukt worden de demonen op een online spaarkaart gezet en wanneer deze vol is krijg je allerlei in-game extra’s. Je kunt uit drie ‘beroepen’/rollen kiezen om ten strijde te trekken. Er zijn, in tegenstelling tot Pokémon Go, geen teams. Wel kun je met andere heksen samen spelen voor de winst.

Het is overigens niet alleen maar vechten en toveren geblazen. Tussendoor moet je genoeg energie verzamelen om de kracht te hebben om een vloek uit te spreken. Ook moet je op zoek naar de ingrediënten voor toverdranken om de demonen mee te betoveren. Op deze manier volg je een centrale verhaallijn. Spelers zijn enthousiast over de toepassing van Argumented Reality. Zo stap je, door in werkelijkheid te lopen, soms diverse ruimtes in de game binnen. Ook kunnen demonen opeens opduiken.

Er is, net als bij veel bekende spellen, de mogelijkheid om in-game aankopen te doen. De ontwikkelaars hebben echter toegezegd dat er geen ruimtes komen die je alleen met betaalde toepassingen kunt openen.

Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken, maar dat merk je vanzelf als je vanaf vrijdag de lancering volgt.

Bij de bekendmaking hoort uiteraard ook een aantal trailers.
Hier zie je de launch trailer:
[gv data=”MyZpNZbuEF8″][/gv]

Ook de game intro trailer is inmiddels online.
[gv data=”KUn3eDElFP4″][/gv]

Aangezien de beta-versie al uit is kun je ook al video’s vinden waarop men het spel speelt, zoals deze.
[gv data=”5ZDJifrmvu8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *