Vertraging iPad Mini Retina door inbrandproblemen

iPad Mini Retina vertraagd
Apple was vanaf de onthulling al onduidelijk over de lancering van de iPad Mini met retinascherm. Wegens inbrandproblemen bij de schermen zou de lancering nu echter vertraagd zijn.

De vertraging zou veroorzaakt worden door de energiezuinige IGZO-panelen van Sharp, meldt Enet. Deze zouden voor inbrandingen hebben gezorgd bij een groot aantal schermen van de nieuwe iPad Mini Retina. Hoewel de inbrandingen niet met het blote oog te zien zijn, zouden de iPad’s niet meer aan de technische eisen van Apple voldoen. En terecht.

Door deze tegenslag zou Apple echter flinke vertraging oplopen in het productieproces. Inmiddels zou de techgigant uit Cupertino aangeklopt hebben bij concurrent Samsung, deze kan namelijk op korte termijn wel retinaschermen leveren die geen problemen hebben met inbrandingen aangezien ze gebruik maken van een andere technologie.

Lees hier alles wat je over de iPad Mini Retina moet weten. De iPad Air, die gelijk met de Mini Retina werd aangekondigd, is inmiddels wel verkrijgbaar.

[lg_folder folder=”Apple/iPad_mini_Retina/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. Blijf het vreemd vinden dat je als consument zijnde niet van de buitenkant/verpakking kunt zien welk paneel er in zit.

    Als ik een iPad mini zou halen zou ik toch zeker wel de versie met samsung scherm willen hebben…

  2. En ik herhaal Donstil zijn vraag: waarom zou je graag een ipad willen…! Koop dan een Samsung tablet voor veel minder geld, zelfde scherm en een marktleider als OS geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *