Lanceringsdatum Nintendo NX bekendgemaakt

Nintendo NX
Eindelijk weten we wanneer we deze nieuwe console in handen hebben.

En dat zal zijn in maart 2017 (en inderdaad, een exacte datum is dat niet).

Deze informatie komt via een financieel rapport, waarin staat te lezen:

“For our dedicated video game platform business, Nintendo is currently developing a gaming platform codenamed ‘NX’ with a brand-new concept. NX will be launched in March 2017 globally.”

Dat laat natuurlijk weinig te raden over. Een lancering in maart zou een presentatie op de E3-beurs een logische keus maken, maar helaas heeft Nintendo al aangegeven dat dit niet gaat gebeuren.

Wat voor soort console het gaat worden, die NX, daarover is ook nog heel weinig bekend. Het enige dat Nintendo hierover naar buiten heeft gebracht is dat het ‘niet zomaar de opvolger van de DS of Wii U’ is, maar dat het in plaats daarvan een apparaat is dat ‘tot stand is gekomen via een geheel nieuwe manier van denken.’ Ga er maar aan staan.

In december kwam wel het bericht over een aangevraagd patent, dat draaide om een speciale controller die volledig uit een touchscreen zou bestaan. Eerder ging een gerucht over een bijgeleverde handheld (de Wii U-controller is een kruising tussen controller en zelfstandig gaming-apparaat). Waarschijnlijk gaat de nieuwe console trouwens geen NX heten, maar is dit alleen een projectnaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *