Lanceringsdatum Windows 10 Anniversary bekend [updated]

Windows 10
We weten nu wanneer de nieuwe update voor Windows 10 te downloaden is.

Op 2 augustus is het zover, heeft Microsoft namelijk zojuist bekend gemaakt via een post op de eigen website, die inmiddels weer offline is gehaald. 100% zeker dat de informatie klopt kunnen we dus niet zijn. Een lancering rond die datum ligt wel voor de hand: op 29 juli bestaat Windows 10 exact een jaar. Met een update drie dagen later doet de Anniversary Update zijn naam dan nog wel eer aan.

Het ligt trouwens ook voor de hand dat er daadwerkelijk nieuwe features in zullen zitten, in plaats van alleen kleine tweaks. Microsoft wil Windows 10 namelijk continu doorontwikkelen, in plaats van om de paar jaar met een geheel nieuw systeem te komen en tussendoor alleen service-packs uit te geven.

Op 29 juli, een maand vanaf nu dus, is Windows 10 ook niet meer beschikbaar als gratis update. Voor die tijd de overstap maken is om meerdere redenen verstandig, zoals we al eerder schreven.

*Update: Microsoft heeft inmiddels via een persbericht laten weten dat de officiële lanceringsdatum van de Windows 10 Anniversary Update inderdaad op 2 augustus zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *