Land Rover komt met onverwoestbare Explore-smartphone

Land Rover Explore
Op zoek naar een telefoon die je net zo ruig kunt behandelen als je SUV? Maak dan snel kennis met de Land Rover Explore.

We wisten dat Land Rover en Bullitt bezig waren om een telefoon te ontwikkelen. Dat is gelukt, eentje die niet stuk te krijgen is. Verwacht geen iPhone X-looks, maar één brok degelijkheid. Zo beschikt de Explore over een 4.000 mAh sterke accu, die het bij normaal gebruik een dag of twee uit moet kunnen houden.

Land Rover Explore

De Explore is absoluut een telefoon met uithoudingsvermogen. Je kunt ‘em van 1,8 meter hoog laten vallen en ook in zout water geeft het toestel geen krimp. Naast vocht weerstaat de Explore ook extreme temperaturen en schokken, dus ook in de kou en de hitte zou hij zijn mannetje moeten staan.

Het toestel beschikt over een 5-inch HD-display en is zo geconfigureerd dat je altijd de informatie bij de hand hebt die je nodig hebt. Dat begint met het Outdoor Dashboard op je startscherm, waar bijvoorbeeld weerinformatie en sensordata van de telefoon te zien zijn.

Je zult er wel behoorlijk diep voor in de buidel moeten tasten, want de Land Rover Explore kost je 649 euro. De verkoop start in mei 2018.

21 reacties

 1. Heb met die gedachte ook ooit een catphone gekocht (want dual Sim, ip67, shock proof,…)
  Pro: het scherm is in garantie hersteld na een val
  Contra: slome rotslak!!!

  Dus alsnog een iPhone 8 gekocht voor het smartphone gedeelte en cat nu enkel als dumb-phone in dienst…

  Schoenmakers blijf bij je leest!!!

 2. 649 euro is niet te gek toch? Had eerlijk gezegd 1000 euro verwacht.

  Best het overwegen waard voor mij. Handig voor tijdens werktijd.

  Ik zag het vanmiddag op Instagram voorbijkomen bij Land Rover Nederland, alleen zij noemden geen prijzen.

  • @granlusso:
   650 euro voor een telefoon niet gek.. de enige redenen dat ik zou kunnen bedenken om zo veel geld uit te geven aan een toestel met een gemiddelde levensduur die in maanden uitgedrukt word is als je er seks met zou kunnen hebben of hij uitvouwt tot elektrische fiets.

   • @shiva: Met een nieuw topmodel kun je best jaren doen hoor, en daarna is het nog steeds iets waard. En dat kan dan zo maar nuttiger zijn dan een goedkopere telefoon kopen die na anderhalf jaar al gaar is en niet meer vooruit te branden.
    Deze telefoon weet ik niet of hij echt snel en goed genoeg is om lang mee te gaan, dan zou je niet zo’n hoge prijs willen betalen.

 3. Bestand om van 1,8 meter hoog te laten vallen. Wat is dat nu voor een hoogte? De gemiddelde Nederlander is er niets mee als die uit je handen valt bij het bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *