Land Rover werkt aan een eigen smartphone

Land Rover werkt aan een eigen smartphone
Dit is goed nieuws voor Land Rover eigenaren, en voor mensen die geen Land Rover kunnen betalen.

Als je niet genoeg geld hebt voor een offroad-wagen als een Land Rover, maar je bent wel veel off road? Wat doe je dan? Dan heb je een harde telefoon nodig. Komt Land Rover je daar toch even mooi tegemoet. De Britse autofabrikant heeft namelijk een deal gesloten met de – eveneens Britse – Bullitt Group. Het bedrijf kennen we al van de CAT phones voor Caterpillar en ook voor graafmachinefabriek JCB werd een rugged phone gemaakt. Reken er dus maar op dat de Land Rover phones en accessoires tegen een stootje kunnen.

Naast de telefoon komt Land Rover ook met speciale apps om de twee apparaten mooi te laten samenwerken. Het is niet de eerste keer dat Land Rover met een telefoon komt. De eerdere varianten waren echter Sonim toestellen die waren gerebrand tot Land Rovertelefoon. Deze keer worden de telefoons en de koppelingen met de auto helemaal in house ontwikkeld.

Of dit ook iets te maken heeft met het gerucht dat opdook over een samenwerking met Tile, is nog niet helemaal duidelijk.

Op de afbeelding bovenin zie je één van de oude smartphones die door Land Rover gerebadged/gerebrand zijn.

Nog geen reacties

 1. Vorig jaar zelf een aantal ‘rugged’ telefoons voor in de bush besteld van alibaba.com. Een Hummer, een Land Rover, en een Jeep -telefoon. Kwaliteit was verschrikkelijk (Chinese knock-off), hopelijk wordt dit een ‘goede’ phone.

  • @lompey: misschien de Android versie ja, maar wanneer je de CAT B100 hebt (lay-out/gemak van een 3310) kan tie bijna niet stuk, is ook als hamer te gebruiken

   • @zjonnie: klopt helemaal maar je moet geen enkele cat gebruiken icm Bluetooth carkit. Kwaliteit is erg slecht en als je hem kapot hebt is ie maanden weg. Heb ze verkocht en ben er van ellende maar mee gestopt

    • @lompey: klopt, heb ook al eens gevraagd om m’n cat binnen te doen. 8weken weg… Laat maar. Ik zal hem dan wel af en toe even herstarten…
     Ik had de Catphone gekozen voor de batterijduur, maar echt indrukwekkend is het niet. (M’n voorgaande gsm was een Samsung Xcover dumbphone, en die kon tot 20dagen meegaan op een batterij, dus ik ben veeleisend geworden)
     De volgende wordt een iPhone met lifeproof case. Dat werkt, en goed ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *