Lappen maar: Samsung moet 539 miljoen betalen aan Apple

Auteur: , 5 Reacties
De fight continues

Daar is eindelijk het besluit van de rechter: Samsung moet Apple 539 miljoen dollar betalen.

De patentzaak tussen Samsung en Apple liep al jaren. Apple beschuldigde Samsung van plagiaat en dus sleepte Tim Cook zijn Zuid-Koreaanse collega’s voor de rechter. In 2012 leek de zaak afgedaan met een oordeel in het voordeel van Apple, want zij kregen een schadevergoeding van 1 miljard dollar toegewezen.

Samsung besloot daarop de boel te gaan rekken en zorgde er zo voor dat de zaak dit jaar opnieuw behandeld moest worden. De jury besloot nu opnieuw in het voordeel van Apple, al werd de schadevergoeding met 539 miljoen dollar wel een stuk lager vastgesteld. Het overgrote deel (533 miljoen) moet Samsung betalen omdat zijn toestellen teveel op iPhones lijken, de rest is voor het schenden van patenten.

Nu is 539 miljoen dollar voor een bedrijf als Samsung natuurlijk een lachertje, zeker gezien het feit dat het bedrag eerder nog op 1 miljard werd vastgesteld. Apple mag zichzelf dan de morele winnaar vinden, Samsung ligt echt niet wakker van deze uitspraak.5 reacties

Bizar, Is het niet dat we hoe dan ook deze kant op zouden gaan (90% scherm/body verhouding)
met of zonder Apple..
Daarnaast vind ik de Iphones en Samsungs nooit echt veel op elkaar lijken.
Zeker vandaag de dag met de prachtige Edge phones etc… maar goed komt wel uit 2012 :P
@lolindir: Het ging vooral over het OS: Android. Apple (Steve Jobs toen nog) was woest op Google om de gelijkenis van het app-menu met de home-menu van iOS. Maar Google zelf aanvallen was juridisch moeilijk omdat die niet direct verkoopt aan consumenten (ik weet daar het fijne niet van), dus richtten ze zich op de grootste aanbieder van Android-telefoons: Samsung.
De bedoeling was om Android al in de kiem te smoren maar het loopt nu al zo lang dat dat niet gelukt is en ook niet meer gaat lukken.
Samsung toestellen €5 duurder maken en de kosten zijn binnen de korste keren terugverdiend…
En oh ja, de schermen die Samsung levert aan Apple zullen dan ook wel duurder worden vermoed ik.
@hammerman: Samsung display en Samsung Mobile zijn andere bedrijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).