Last van teveel accounts? Zo kan je ze verwijderen

Accounts verwijderen
Iedereen kent het wel denk ik. Je komt een leuke nieuwe app, website of service tegen en je moet gelijk een account maken om er gebruik van te kunnen maken. Op zich niet zo’n probleem, maar op een gegeven moment heb je wel heel veel accounts en blijf je maar bestookt worden met mailtjes en aanbiedingen. Het verwijderen van accounts is niet altijd even makkelijk, maar daar is nu gelukkig een oplossing voor.

Maak kennis met justdelete.me, een website die precies heeft uitgezocht hoe je je account kan verwijderen voor bepaalde diensten. Stel dat je bijvoorbeeld afscheid wil nemen van je oude Hotmail, MySpace of Flickr account. Hier staat precies uitgelegd hoe je dat kan doen.

Bij sommige diensten is het heel simpel en hoef je alleen maar op een link te klikken en akkoord te gaan. Bij andere diensten is het een stuk lastiger. We hebben al eens laten zien hoe je Facebook kan verwijderen, en dat is relatief simpel als je eenmaal de juiste link hebt.

Bij iTunes, Spotify en Skype moet je bijvoorbeeld een mailtje sturen naar de klantenservice en vragen of ze je account willen verwijderen. Echt klantvriendelijk kunnen we dat niet noemen. De site maakt een onderscheid in 4 categorieën: simpel, een paar stappen, contact met klantenservice is nodig en tot slot zijn er ook accounts die je niet kan verwijderen.

Voorbeelden hiervan zijn Netflix, WordPress en Starbucks.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *