LCD-techniek van Sharp verbruikt 1000 keer minder energie

LCD-zuinig-display
Schermen zijn een belangrijke oorzaak van de tegenvallende batterijduur van smartwatches en wearables. Deze nieuwe techniek van Sharp kan daar een einde aan maken.

De zogenaamde Color Memory LCD-Panel gebruikt duizend keer minder energie dan de LCD’s die we in de meeste mobiele apparaten tegenkomen, zo schrijft PCWorld. Dit wordt gedaan middels twee manieren om energie te besparen. Ten eerste wordt er geen gebruik gemaakt van een backlight om het scherm te verlichten.

Reflecterende pixels
Het scherm benut Ambient Light en een reflecterend laagje in de pixels om te laten zien wat er op je display staat. Dit maakt het lastig om hem in het pikdonker te gebruiken, maar voor wearables die zelden ’s nachts gedragen worden (fitnessbands) kan dit een uitkomst zijn.

Daarnaast zijn er speciale geheugenchips ingebouwd, die voor een korte tijd afbeeldingen opslaan, zodat er veel minder energie gebruikt hoeft te worden om constant hetzelfde plaatje te laden.

Een vertegenwoordiger van Sharp bevestigt dat hun revolutionaire LCD’s in de lente van 2015 in productie gaan. Ook wordt er al gesproken met populaire makers van mobiele apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *