League of Legends moet ‘fan’ Edgar Davids betalen [video]

Auteur: , Geen reacties
League of Legends Edgar Davids

De voetballer bleek toch echt fan te zijn van het personage...


League of Legends is al enkele jaren het paradepaardje van het Amerikaanse bedrijf Riot Games. In het spel, dat door meer dan 100 miljoen mensen wordt gespeeld, moet je met verschillende personages missies uitvoeren in de action real-time strategy game. Om speciale karakters te unlocken, moet je echter geld betalen.

Zo ook voor ‘Striker Lucian’, een poppetje dat volgens de rechter gebaseerd was op de profvoetballer Edgar Davids, zonder dat hij hiervoor gevraagd was en/of een vergoeding voor heeft gekregen. Volgens de rechtbank bevat ‘Striker Lucian zoveel elementen van de oud-voetballer dat met de skin en afbeeldingen van Striker Lucian het beeld van de voetballer wordt opgeroepen’.

Dit is echter de tweede keer dat Davids een klacht indiende voor het personage. In 2015 werd de gameproducent echter nog in het gelijk gesteld in de toenmalige rechtszaak, omdat de gelijkenissen niet groot waren en Davids niet herkend zou worden door spelers. Nog aparter aan de hele zaak is dat Davids in 2014 via Twitter het LoL-personage wel lijkt te kunnen waarderen:

Door de schending van het portretrecht van Edgar Davids moet Riot Games een schadevergoeding betalen aan de oud-profvoetballer. Het bedrijf moet nu aan de rechter laten zien hoeveel er in Nederland is verdiend met het speciale poppetje in League of Legends. Aan de hand daarvan wordt de uiteindelijke schadevergoeding bepaald.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).