Leap Motion: vedwijnen toetsenbord & muis vanaf vandaag?

Leap Motion: vanaf vandaag gaan toetsenbord & muis verdwijnen?
In een ideale wereld hebben we geen fysiek contact meer met apparaten om commando’s door te geven. Met de, in feite spotgoedkope, Leap Motion komt dat wereldbeeld een stukje dichterbij. Vanaf vandaag worden ze uitgeleverd aan de eerste klanten.

Twee handen, tien vingers

Het in San Francisco gevestigde bedrijf achter de Leap Motion komt als eerste met een betaalbaar manier om bewegingsgevoelige besturing te gebruiken op computers. Het rechthoekige apparaat beschikt over twee camerasensoren en drie infrarood LED’jes waarmee een veld wordt gecreëerd waarin handbewegingen worden geregistreerd. Plug ‘m in je USB-poort en je kan erboven in de lucht zwaaien om commando’s door te geven.

Van swipen over webpagina’s, toegewijde Leap Motion-spellen, een programma waarmee je kikkers kan ontleden, tot aan meer geavanceerde software om in CAD-tekeningen te werken. De mogelijkheden worden naarmate de Leap motion aan populariteit wint alsmaar groter. Ze hebben inmiddels een App Store genaamd Airspace waar gebruikers de programma’s kunnen downloaden, en 12.000 personen hebben de developers kit al gedownload.

Binnenkort standaard op je computer?

HP en Asus hebben onlangs een overeenkomst met Leap Motion gesloten om de bewegingsgevoelige besturing op termijn bij hun computers te gaan leveren. Ook hebben de makers recentelijk $45 miljoen aan investeringen opgehaald. Dit wordt een blijvertje, als je het ons vraagt.

Vanaf vandaag staan ook de eerste reviews online (The Verge, Gizmodo, BBC) waaruit blijkt dat het wennen is, de Leap motion nog niet de gedroomde toetsenbord- of muisvervanger is, maar wel barst van de potentie.

En dan het mooie aan de Leap Motion: de relatief simpele hardware zorgt ervoor dat hij in de VS niet meer dan $79 dollar kost, omgerekend zo’n €60.

Uitlegvideo:
[gv data=”_d6KuiuteIA”][/gv]

Zo gebruik je Windows met de Leap Motion:
[gv data=”21LtA5-wiwU”][/gv]

[lg_folder folder=”Leap_Motion/controller/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. -edit: check!-
    Verder is de innovatie opzich wel mooi maar mijn voorkeur is nog steeds een toetsenbord met muis. Maar we zullen zien

  2. Dit is leuk in sommige situaties. Maar niet als complete vervanger van. Wij (de mensch) wil denk ik echt iets vast hebben/aanraken om iets te besturen. Echt het gevoel van besturen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *