Leer alles over de Xbox One-controller [video]

Xbox One Controller
Wat zijn eigenlijk de grootste verschillen tussen de Xbox 360-controller en die van de Xbox One? Microsoft legt het aan de hand van 40 verbeteringspunten uit in een video.

We kregen bij de lancering van de Xbox One uiteraard al een voorproefje van de nieuwe controller. Maar Microsoft kan het natuurlijk niet laten de controller nog even goed onder de aandacht te brengen. En dat doen ze door middel van een 7 minuten durende video. Onder begeleiding van Zulfi Alam (Xbox general manager) en Major Nelson wordt piekfijn uitgelegd welke 40 technische vernieuwingen de Xbox One-controller krijgt.

Volgens Alam zijn alle verbeteringspunten doorgevoerd na feedback die ze ontvingen van gamers. Naast een nieuwe huisvesting voor de batterijen en een nieuwe mini-joystick, zou bijvoorbeeld ook de rumble in de controller zijn opgeknapt. Zo zou je het verschil kunnen voelen tussen het afvuren van je verschillende soorten wapens en welke wielen je onder je raceauto hebt.

Verwacht wordt dat de Xbox One in november in de schappen komt te liggen.

[gv data=”m4SYaTLCWL0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Hopelijk maken ze een wired versie voor de pc, mijn 360 wired controller is nauwelijks gebruikbaar. Kan ik tenminste een ding van de one kopen.

    • @bartkramer: Bart ruim je speelgoed nou is op!

      Maar hoe bedoel je nauwelijks bruikbaar? Controller wordt super goed ondersteund in bijna elk Windows spel hoor :), als de controller herkend wordt heb je er ook meestal standaard een mapping voor in elke game.

      Ik kan de bedrade versie zelfs in m’n 360 stoppen als ik soms wil multiplayeren met een maat bijvoorbeeld. Werkt gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *