Leer Dothraki spreken met deze Game of Thrones-app

Khal-Drogo-Khaleesi
Laat je innerlijke Khal Drogo eruit met deze applicatie, die je de fictieve taal uit Game of Thrones vloeiend leert spreken.

Het duurt nog even voordat het nieuwe seizoen van ieders favoriete fantasyserie weer op de buis komt, maar tot die tijd kun je jouw Dothraki tenminste even bijspijkeren.

Vooral in het eerste seizoen van de razend populaire HBO-serie kwamen de woestijnavonturen van Daenerys Targaryen en haar Dothraki-onderdanen goed in beeld. Er vlogen dan ook heel wat onverstaanbare termen door de lucht, waarbij zelfs Daenerys een paar afleveringen nodig had om dit taaltje onder de knie te krijgen.

Grammatica en andere taalregels
Deze iOS-app kost €3,59 en biedt een verrassend complete companion om deze fictieve taal te leren. Zo leer je de basis, maar ook grammaticale regels en veelvoorkomende zinnen. Zoals Hash yer dothrae check? (hoe gaat het?) en Anha zhilak yera (i love you). Middels spelletjes en oefengesprekken kun je de zojuist geleerde woorden in de praktijk gebruiken.

Dothraki-app

Als je dus wat punten bij jouw Game of Thrones-vrienden wilt scoren, dan ben je met de Dothraki Companion-app sowieso een Najahak (winnaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *