Leer piano spelen, de Rock Band-manier [video]

Roteer piano om Star Power te activeren
Een nieuw instrument leren bespelen kan best een uitdaging zijn. Eerst ben je helemaal enthousiast over je nieuwe aanwinst, maar na uren van simpele riedeltjes herhalen ligt verveling op de loer. Maar als je dingen leert zoals je games speelt, wordt het ineens een stuk leuker!

Als je altijd nog eens piano hebt willen leren spelen, maar je nooit het geduld kan opbrengen om ook werkelijk te gaan zitten dan is het Projected Instrument Augmentation system de ultieme uitkomst. Hiermee worden de aankomende noten geprojecteerd op het instrument zelf, boven de toetsen. Dit is hetzelfde systeem als in Rock Band, en zou mensen moeten helpen om over dat dode punt van motivatie heen te komen bij het leren spelen van een instrument.

Katja Rogers en Amrei Röhlig zijn samen met hun collega’s van de Universiteit van Ulm verantwoordelijk voor het systeem. Er was wat scepticisme te overwinnen bij spelers, maar na het een keer geprobeerd te hebben viel het bij velen in de smaak, volgens de onderzoekers. Op dit moment werkt het uiteraard alleen nog op een piano, maar het is de bedoeling om het systeem uiteindelijk te ‘porten’ naar andere instrumenten.

[gv data=”DOSEekGuq0w”][/gv]
(Via: NewScientist)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *