Leg je gedachten en creatieve ideeën vast met Senstone

Senstone Kickstarter
De intelligente voicerecorder is ideaal voor het opslaan van je briljante gedachten.

Als ik een euro kreeg voor iedere keer dat ik een (briljante) gedachte vergeet voordat ik het kan ‘opslaan’, zou ik een persoonlijke stenograaf kunnen inhuren. Met de Senstone heb je dat niet meer nodig. De draagbare voice recorder heeft zo’n beetje iedere nuttige functie die je maar kunt bedenken.

Toepassing
Met een druk op de knop start de Senstone met opnemen. Druk je nog een keer, dan stopt het apparaatje ten grootte van een bierdopje met opnemen. Vervolgens wordt hetgeen dat je niet mocht vergeten omgezet naar tekst en doorgestuurd naar je telefoon. Zo maak je vliegensvlug notities zonder je telefoon erbij te hoeven pakken. Dat is tenminste de meest voor de hand liggende toepassing van de Senstone. Denk bijvoorbeeld ook aan handsfree notities maken in de auto, het gemakkelijk registreren van je dromen, midden in de nacht, of het versturen van berichtjes naar je collega’s.

[gv data=”fyLhQuSs6ts”][/gv]

Uiteraard zit er nog behoorlijk wat technologie in het kleine apparaatje. Zo bevat de Senstone twee microfoons; eentje aan de bovenkant en eentje aan de onderkant. De microfoon aan de bovenzijde van het apparaatje neemt je stem op. Aan de onderkant neemt het tweede microfoontje daarentegen omgevingsgeluiden op, zodat de software duidelijker kan horen wat jij zegt.

A.I. secretaresse
De Senstone werkt overigens zowel online als offline. Waar je de meeste wearables altijd met een smartphone moet koppelen, kan de Senstone gemakkelijk zelf audio opnemen. Zodra je weer thuis komt na een wandeling en je koppelt het apparaatje aan je telefoon, slaat de software de memo op in de cloud en wordt alles naar tekst getransformeerd.

Om daar nog een schepje bovenop te doen, analyseert de A.I. van de software je stem en taalgebruik. Zo worden sleutelwoorden herkend en inventariseert de app je berichten. Vervolgens is dus niet alleen de notitie opgeslagen, maar staat ook geregistreerd waar en wanneer deze is gemaakt, wat de inhoud van het bericht is en wat er op dat moment om je heen gebeurde.

Dus, als je binnenkort je memoires wilt schrijven, is de Senstone wellicht wat voor jou. Door middel van een Kickstarter-campagne wordt op dit moment geld opgehaald voor de productie van de gadget. Op het moment van schrijven heeft het project al meer dan vier keer het beoogde doel van $50.000 dollar verzameld.

Eén reactie

  1. ik open gewoon ff een notes appje zoals google keep. of stuur een whatsappje naar t vrouwtje met het boodschappenlijstje (zodat ik het lijstje dus ook meteen heb). zo filter je ook meteen alle “uuuhs” er uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *