LEGO alleen voor kids? ‘Onzin’ volgens nieuwe FORMA-lijn

Auteur: , Geen reacties
LEGO is niet meer alleen voor kinderen

LEGO heeft zich laten inspireren door de natuur.

Als kind was ik fan van twee dingen: de Star Wars-films en het in elkaar zetten (en dus niet spelen met) LEGO. Nu, anderhalf decennium later voel ik nog steeds diezelfde aantrekkingskracht tot LEGO Star Wars, maar ik zou niet zomaar een speelgoedwinkel binnen stappen om de nieuwste sets (bijvoorbeeld deze gigantische Millennium Falcon) te kopen. Onzin, zo suggereert een nieuwe LEGO-lijn die speciaal is ontwikkeld voor volwassenen.

LEGO profiteert al jaren van de creativiteit van jong en oud door eindeloze sets te produceren met eindeloze combinaties om zo oneindig veel verschillende creaties te kunnen maken. Helaas heerst er een beetje een stigma op het ‘speelgoed’ en vinden veel volwassenen het een beetje kinderachtig om als iemand van 12 jaar of ouder nog met LEGO te spelen.

Daarom lanceert het Deense bedrijf de FORMA-lijn voor mensen van 12 jaar en ouder. Althans, ze lanceren het via crowdfunding-site Indiegogo. Een beetje raar, ervan uitgaande dat de speelgoedbedrijf meer dan genoeg ‘funds’ heeft om een dergelijke lijn zelf aan de man te brengen.

Op Indiegogo stelt het bedrijf dat ze inderdaad een gigantische fanbase van jong en oud hebben die van de traditionele LEGO-producten houdt “maar als het om nieuwe innovaties gaat die wat anders zijn dan onze bestaande concepten en producten, geloven we dat we veel kunnen leren door deze idee├źn naar een breder ‘early adopter’ publiek te brengen.”

Op het moment is de set van bijna 300 onderdelen gebaseerd op de natuur. Het basismodel – een koi karper – is voor $45 dollar verkrijgbaar en extra ‘skins’, waaronder bijvoorbeeld een haaien-skin, kosten $15 dollar.

Het Indiegogoproject gaat overigens als een speel. Het verzamelpakket, bestaande uit het basismodel en de drie andere skins, gaat voor $85 dollar over de toonbank en al bijna 3500 mensen (bijna 700% van het beoogde aantal, met nog een maand te gaan) hebben een pakket besteld. Wat daarbij opvalt is dat het merendeel (pakweg 75% van alle pledges) dat duurste pakket heeft besteld. Dat zou gemiddeld naar schatting voor een huidige score van ongeveer $260.000 dollar aan pre-orders zorgen.

Vooralsnog worden de sets alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk verkocht, maar wanneer de sets begin volgend jaar worden verscheept, belooft LEGO te kijken of er genoeg animo is om de rest van de wereld te gaan veroveren met rustgevende LEGO-sets voor volwassenen.

Of LEGO FORMA ook met de vernieuwde, milieuvriendelijke bouwstenen gaat werken is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).