LEGO Dimensions combineert games met speelgoed

LEGO-Dimensions
Na het immense succes van Disney Infinity en Skylanders was het natuurlijk een kwestie van tijd totdat LEGO zich zou mengen in markt van speelgoedfiguurtjes die digitaal tot leven worden gebracht.

Nadat het uitlekte op Reddit, bevestigde LEGO een samenwerking met Warner Bros. Interactive Entertainment en Traveller’s Tales. Samen werken ze aan Disney Dimensions, een nieuwe gameserie waarbij het kopen van fysieke figuurtjes centraal staat.

Eind september
De game moet eind september verschijnen voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en Wii U. Voor het Starter Pack ben je 99 dollar kwijt, een hoge prijs die vooral te danken is aan het portaal dat je erbij geleverd krijgt, en de drie fysieke figuurtjes: Gandalf, Batman en Wyldstyle uit de LEGO Movie.

LEGO-Dimensions

Zoals je aan die drie karakters al kunt zien, heeft LEGO een reusachtige hoeveelheid bekende personages en locaties waar ze uit kunnen kiezen om in de game te stoppen. Door LEGO poppetjes (maximaal 7 tegelijk) op het portaal te zetten, verschijnen ze in de spelwereld, bijvoorbeeld die van Back To The Future.

Voor kinderen?
Het is de bedoeling dat het Starter Pack van LEGO Dimensions een flinke tijd meegaat, en in de loop van 2015 en 2016 zullen er dus meerdere uitbreidingen verschijnen die de speelduur op moeten rekken. Fantastisch nieuws voor de jongere gamers onder ons dus, maar met namen als Back To The Future, Batman en Lord of the Rings weet LEGO ons ook nieuwsgierig te maken.

[gv data=”8d2n7wWypJA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *