Lego-liefhebbers bouwen grootste Millennium Falcon ooit

De enorme Millennium Falcon
May the Fourth is voor Star Wars-fans dé dag om met elkaar een feestje te vieren. Lego-bouwers Dan en Chris Steininger hebben geen halve maatregelen genomen en bouwden de grootste Millennium Falcon ooit.

Het enorme voertuig heeft een doorsnede van bijna vijf meter, dus je zult begrijpen dat er ongeveer 250.000 Lego-steentjes nodig waren om ‘m compleet te maken. Dan en Chris hadden dan ook twee hele dagen nodig om hun creatie af te krijgen. De uitdaging was ze desondanks nog niet groot genoeg, want ze hebben ook nog twee TIE fighters van twee meter hoog gebouwd.

Hoe ze dat zo snel voor elkaar hebben gekregen? Dan legt het uit. “Normaal gesproken heb je meer dan een week nodig deze Lego-modellen te bouwen, maar wij hebben hulp gehad van veel Australische fans. Anders was het onmogelijk alles in twee dagen af te krijgen. Het was voor ons ook erg inspirerend om te zien hoe iedereen samen aan de slag is gegaan.”

De modellen zijn tot en met 10 mei te zien in Westfield Southland, Melbourne. Mocht dat je wat te ver weg zijn, dan zie je de Millennium Falcon in onderstaande video gelukkig ook uitgebreid voorbij komen.

[gv data=”26lxzE6EisY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *