Lego-Life: digitaal bouwen op Lego’s sociale netwerk

Pronken met je Lego creaties!
Goed bedacht: op het sociale netwerk kun je delen wat je hebt gebouwd…

Om de jongere fans betrokken te houden na het bouwen heeft Lego een sociaal netwerk voor kinderen ontwikkeld. Het netwerk doet denken aan Instagram, waarop kinderen foto’s van hun bouwsels kunnen delen.

Lego Life laat gebruikers tussen de 5 en 13 jaar oud hun eigen creaties delen op een plek die flink in de gaten wordt gehouden door moderators. Het is bedoeling dat de kinderen veilig foto’s kunnen delen.

De moderators verwijderen iedere foto die persoonlijke informatie of een identiteit van een gebruiker toont. Verder is er ook geen mogelijkheid om direct met een gebruiker te chatten.

Gebruikers kunnen een Minifigure avatar maken waardoor hun profiel een gezicht krijgt en kunnen ook reageren op creaties van andere met customized Lego emoji’s.

Er zijn ook bouwwedstrijden en stickeractiviteiten om de kinderen betrokken bij Lego te houden. Kinderen kunnen zich ook bij een groep van hun favoriete Lego voegen en updates en foto’s zien van hun favoriete Lego karakter.

De app, voor Android en iOS, is vrij te gebruiken maar bevat (uiteraard) veel advertenties voor Lego. Op dit moment zijn de apps alleen nog als Engelstalige versie beschikbaar, een Nederlandse versie hoopt men snel te lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *