Lego plant kerstboom van 10 meter hoog in Sydney

De Lego-boom in Sydney
Een simpele dennenboom met wat kerstverlichting is tegenwoordig niet meer genoeg om de aandacht te trekken, maar wat als je die boom nu eens van Lego laat maken?

Dat is namelijk hoe Lego de kerst wil vieren in het Australische Sydney: met een Lego-boom van tien meter hoog. Het gevaarte weegt 3.500 kilogram en bevat een half miljoen steentjes. Er is wel een beetje vals gespeeld, want de bouwers gebruikten ook de grotere Duplo-stenen bij het bouwen van de boom.

De boom (inclusief kerstman op een surfplank) staat in de Pitt Street Mall, maar is niet de hoogste ooit. Die stond namelijk in het Verenigd Koninkrijk en was met een lengte van 12,2 meter nog een flink stukje hoger. Een team van vijf bouwers werkte in totaal 1.200 uur aan de enorme boom, inclusief de kerstman, rendieren, een kerst-koala en kerstballen.

Het enorme bouwwerk is nog te zien tot en met 26 december, terwijl je ’s avonds tussen 8 en 9 uur elk kwartier een lichtshow te zien krijgt. Mocht je voor die tijd niet meer in Sydney zijn, dan kun je de boom altijd nog even checken in deze video.

[gv data=”N1HTWKc_Svs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *