Legt Yahoo $1 miljard op tafel voor Tumblr?

Legt Yahoo $1 miljard op tafel voor Tumblr?
Yahoo heeft een probleem. Het Amerikaanse bedrijf probeert krampachtig om weer populair te worden bij jeugdigen tussen de 18 en 24 jaar. Een groep die op Yahoo massaal niets te zoeken heeft. Met de aankoop van booming blogsite Tumblr kan dit wel eens veranderen.

De geruchten zwellen aan dat Yahoo CEO Marissa Mayer in gesprek is met het in 2006 opgerichte Tumblr, dé plek om te microbloggen over de laatste kattenfilmpjes, memes en andere ongein. Het zou voor Yahoo kunnen zijn wat Blogger was voor Google. Hiervoor werkte Mayer overigens voor Google, en toen schijnt ze haar zinnen ook al eens op Tumblr gezet te hebben. Maar tot een overname is het nooit gekomen, want Tumblr ging zelf met de pet rond en haalde bij een investeringsronde $125 miljoen dollar op, waardoor het bedrijf $800 miljoen waard werd.

Nu staat Yahoo dus klaar met een zak met geld. Overigens niet alleen voor Tumblr, volgens Techcrunch zijn ze recentelijk ook bezig geweest met Foursquare, Path, Pinterest, Hulu, Zynga, en de Franse videodienst Daily Motion. Die gasten willen écht graag een succesvolle internetonderneming kopen.

Tumblr wist in april 117 miljoen unieke bezoekers te halen.

UPDATE: volgens geruchten willen ook Facebook en Microsoft Tumblr overnemen, er is echter nog geen bod uitgebracht. Het bod van Yahoo zou echter gaan om 1,1 miljard dollar, maar Tumblr is niet onder de indruk.

2 reacties

    • @Laue: never say never!

      De kans is inderdaad klein, maar met Flickr hebben ze bijvoorbeeld een mooi platform in handen. Ook heeft Yahoo in Amerika nog een grote naamsbekendheid (vooral sinds Marissa er werkt) en vergeet dat aandeel in Alibaba niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *