Lek in uTorrent laat hackers computer overnemen

Auteur: , 1 Reactie
Opgepast, want downloaden is nog gevaarlijker

Het downloadprogramma heeft de beveiligingslek nog niet gedicht.

uTorrent is een van de meest populaire programma’s als het gaat om het downloaden van films, games en andere vormen van entertainment. De angst van vele piraten bleek daarentegen waarheid, want afgezien van het vinden van de juiste downloadbutton en het uitkiezen van de meest betrouwbare bron, blijkt ook uTorrent zelf een hoog risico met zich mee te brengen.

Google-beveiligingsonderzoeker Travis Ormandy ontdekte dat het downloadprogramma kwetsbaarheden bevat waardoor hackers gemakkelijk de computer van nietsvermoedende piraten zouden kunnen infecteren met malware. Ook zou de lek het mogelijk maken om eigen code te runnen, wat hackers in staat stelt om de computer van een slachtoffer over te nemen.

Hoewel het bedrijf snel een fix uitbracht (downloadlink uTorrent 3.5.3.44352), is het volgens Ormandy nog lang niet opgelost. Ja, de update blokkeert de aanvalsmethode van de onderzoeker deels, maar met wat kleine aanpassingen kan hij alsnog van het lek gebruikmaken.

uTorrent heeft dus een hoop werk aan de winkel, want kwaadwillende hackers kunnen nu niet alleen bij de downloadgeschiedenis van piraten, maar ze zouden zelfs een gehele computer kunnen infecteren en overnemen. Het betreft overigens zowel de desktop-app als de webversie van uTorrent, dus als je recentelijk iets door middel van het programma gedownload hebt, knal dan even een antivirusscan aan.

Meer over downloaden lezen? In dit artikel lees je alles over het downloadverbod dat door providers wordt afgedwongen. Ook mogen uitgevers zoals Dutch filmworks sinds kort IP-adressen bewaren om zo het verbod te handhaven. Tot slot check je hier welke games er in 2017 het meest werden gedownload.1 reactie

Wie gebruikt er nog utorrent? Ik ben er al jaren geleden afgestapt toen alles shit er in kwam. Nu lekker back to basics met Deluge

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).