lekker oldschool bellen met deze draaischijf telefoon

lekker oldschool bellen met deze draaischijf telefoon
Helemaal klaar met die grote touchscreen displays en verlang je terug naar die goede oude tijd? Dan is deze telefoon misschien wel iets voor jou.

De Slowaakse Jaromir Sukuba heeft namelijk een mobiele draaischijf telefoon gemaakt. Het enige wat je er mee kan is bellen dus Facebooken en Whatsappen kan je vergeten. Maar misschien is dat ook juist hetgeen je probeert te vermijden. Of je moet Whatsapp inmiddels al hebben ingeruild voor de app Yo.

Met een paar simpele schakelaars en printcircuits heeft de Slowaak een werkende telefoon gemaakt. Met drie knoppen onder het display kan je de telefoon bedienen en door middel van de draaischijf kan je de cijfers selecteren. Je moet wel beschikken over een goed geheugen aangezien je de telefoonnummers niet kan opslaan in de telefoon.

Mocht je zelf handig zijn met solderen dan kan je de telefoon ook zelf maken. Via Hackaday heeft Jaromir namelijk de ‘bouwtekening’ van de telefoon beschikbaar gemaakt. In onderstaande video kan je zien hoe de telefoon werkt.

[gv data=”1eCAhyJE3UE”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Nou, die trage klote draaischijf mis ik als kiespijn. Vroeger was het wel te doen, toen je maar 4 cijfers hoefde te draaien. Ook ken in nauwelijks nog telefoonnummers uit m’n hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *