Lekker ouderwets zwaardvechten met de Sabertron

Lekker ouderwets zwaardvechten met de Sabertron
Soms denk ik wel eens bij mezelf: waarom had ik zoiets niet als kind. Dit is nou zoiets.

We kennen allemaal de houten zwaarden of die plastieken uit de speelgoedwinkel die na één keer gebruiken al kapot gingen. Nu hebben een stel heren iets nieuws bedacht, en via Kickstarter proberen ze het te realiseren. Met nog 5000 dollar te gaan moet ze dit toch gaan lukken.

Het idee is simpel. Een schuimen zwaardvechtspel met een elektronische scoringssysteem. Het idee komt van David Lynch uit Austin, Texas. Ik snap dan eigenlijk nog steeds niet waarom dit nog niet eerder bedacht is. Maar goed, het gaat het dus om een zwaard waar een versnellingsmeter (accelerometer) in verwerkt zit. Deze is te vergelijken met die in je telefoon.

Hiermee kan het schuimen zwaard onderscheid maken tussen een fatale klap, of wie er meer schade heeft aangericht aan zijn opponent. Dit wordt dan ook weergegeven via led’s op het handvat. Volgens de makers is het dan ook “swordplay, minus the whole death thing”.

De zwaarden zijn nu via Kickstarter te bestellen. Je hebt er al twee voor 99 dollar. Dan heb je ook nog de keuze of je een middeleeuws model wilt of juist één die lijkt op de Lightsaber uit Star Wars. Ik heb die van mij al besteld, nu moet ik alleen de rest van het Apparata team nog zo gek krijgen om er één te bestellen.

Lekker ouderwets zwaardvechten met de Sabertron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *