Lenovo hernoemt Moto

Het iconische Motorola logo
Nou hopen dat het niet weer veranderd…

Dat een merk zijn naam een keertje veranderd is oké, maar dit is bij Motorola al te vaak gebeurd. Lenovo kocht in 2014 Motorola Mobility van Google en besloot toen de naam te veranderen naar ‘Moto bij Lenovo’ oftewel ‘Moto’. Nu blijkt het teveel moeite om de nieuwe naam een impuls te geven en wordt de naam dus gewoon weer Motorola.

Lenovo geeft toe dat het veel moeilijker was dan gedacht om van Motorola weer een topper in de mobiele markt te maken. Je zou ook kunnen stellen dat ze het niet goed genoeg geprobeerd hebben, want de eerste echte Moto by Lenovo telefoon was de Moto Z.

En misschien was het ook niet slim van Lenovo om te denken dat de naam Motorola zomaar vervangen kon worden. Zeker niet in een markt waar Lenovo zelf niet heel erg in zit.

Lenovo gaat naast de naam ook het iconische logo van Motorola terug brengen en hiermee het lijkt het erop dat ze het merk niet meer willen wegstoppen.

Waarschijnlijk gaat het Chinese bedrijf zelfs alle smartphones onder de naam Motorola uitbrengen en de andere merken Lenovo en ZUK uitfaseren. Via Slashgear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *