Lenovo komt met brute 4K-monitor, geeft ‘m Android Kitkat

Lenovo komt met brute 4K-monitor, geeft 'm Android Kitkat
Angry Birds zag er nog nooit zo smooth uit…

4K is hot. Niet alleen de content, ook de apparaten waarop het zichtbaar moet worden. Lenovo gaat mee in de trend em introduceert op de CES in Las Vegas twee 4K monitoren – een daarvan komt zelfs met de nieuwste versie van Android.

De basisversie is de ThinkVision Pro2840m. die ligt vanaf april in de winkel en kost omgerekend zo’n 590 euro. Hiervoor krijg je een 28 inch beelddiagonaal, een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, een pixeldichtheid van 157ppi, aanrakingsgevoelige bedieningsknoppen en twee speakers. En je kunt hem in vrijwel elke positie draaien die je wilt, ook verticaal.

De échte bazenmonitor wordt de ThinkVision 28. Hij heeft dezelfde 4K-resolutie, maar beschikt over een aanraakscherm en een Nvidia Tegra-chip met 2 GB aan RAM en 32GB opslagruimte. Lenovo gooide er Android 4.4 Kitkat tegenaan, en creëerde zo een monitor die ook dienst kan doen als stand-alone Android-computer. Wij moeten daar het nut nog even van inzien, maar goed. Hij heeft daarnaast 3 HDMI-aansluitingen en evenzoveel USB-poorten. Medio 2014 komt ‘ie op de markt voor omgerekend 880 euro.

[lg_folder folder=”Lenovo/ThinkVision_28_Pro2840m/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *